آشنایی با رقابت علمی کنز
KANS مخفف عبارت انگلیسی Knowledge Application and Notion for Society به معنی کاربرد دانش و ایده برای جامعه است. هدف این رقابت ارائه راه حلهای مبتنی بر علم برای مسائل پیش روی جوامع بشری است که توسط دانشمندان جوان، دانشجویان و اساتید (زیر ۴۵ سال) در سراسر کشورهای اسلامی و مسلمانان سایر کشورها ارائه می شود.
در این رقابت بینالمللی، شرکتکنندگان راه حلهای خود را در حوزههای ۶گانه بصورت عام یا به صورت اختصاصی برای چالشهای اعلام شده توسط پاویونهای ملی و بین المللی، در قالب یک فیلم ۳ تا ۵ دقیقه ای ارائه می دهند.
رقابت کنز به دنبال تحقق اهداف زیر است:
- یافتن راه حلهایی برای مقابله با چالشهای فعلی جوامع بشری.
- استفاده از شخصیتها و ظرفیت متخصصان برای توسعه علم و فن آوری و تأمین نیازهای صنایع مختلف.
- سوق نخبگان جوان برای طراحی و اجرای پروژههای علمی با کیفیت بالاتر و در کمیت بیشتر.
- زمینهسازی تعامل بیشتر محققان، فنآوران و سرمایهگذاران جهت پیشرفت علم و فناوری.
- ایجاد یک گنجینه ارزشمند از آثار با جمعآوری دستاوردهای شرکتکنندگان.
- ایجاد بستری فعال برای تعامل و همکاری بین برندگان رقابت بینالمللی کنز و برندگان جایزه مصطفی(ص) و در نتیجه ایجاد شبکههای علمی در سطوح مختلف.
حوزههای رقابت کنز ۲۰۲۴ شامل موارد زیر میباشد:
- صنایع غذایی و کشاورزی
- سلامت و تجهیزات پزشکی
- آب، انرژی و محیط زیست
- برق، الکترونیک و رباتیک
- فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی
- معدن و صنایع معدنی
فرآیند انتخاب و ارزیابی آثار، با غربالگری راه حلهای ارسالی و تحقیقات علمی در شش گروه تخصصی آغاز میشود.
راه حلهای انتخاب شده وارد مرحله بعدی میشوند. در این مرحله آثار توسط کمیته ارزیابی بررسی میشوند که متشکل از داوران بخش عمومی و پاویونهای مختلف است. (پاویونها موسسات علمی ملی یا بینالمللی از سراسر کشورهای اسلامی هستند که چالشهای محلی خود را اعلام کرده و دانشمندان و مبتکران را برای پاسخگویی به چالشها دعوت کرده اند.)
کمیته ارزیابی راه حل، تحقیق یا ایدههای علمی برگزیده را برای اجلاس نهایی معرفی خواهد کرد. از نامزدها خواسته میشود کار خود را در قالب پاورپوینت آماده کنند. در این مرحله و به منظور ارتقای کیفی آثار، آنها از توصیهها و مشاورهی مربیان رقابت بصورت عادلانه بهرهمند خواهند شد.
کمیته داوران در اجلاس نهایی ۶ راه حل و ایده علمی برگزیده را از بین آثار راهیافته به داوری نهایی به عنوان برندگان رقابت انتخاب خواهند نمود.